24-04-2015
Dongen Promotion weer klaar voor komende jaarmarkt

Komend weekeinde vindt de traditionele jaarmarkt plaats van Dongen Promotion. ,,Dit jaar een weekje eerder dan andere jaren,” vertelt voorzitter Victor Stierman. Oorzaak van het verschuiven is Pasen en de Koningsdag. ,,Ruim 200 kramen worden er weggezet en meer dan 100 marktkooplui komen met een eigen wagen. Daardoor is het oude vertrouwde parkoers weer druk bezet.”

Namens Dongen Promotion is René van den Elshout al jaren het gezicht en aanspreekpunt van de jaarmarkt. Dit jaar tekent hij samen met zijn commissie woensdag- en donderdagavond voor de laatste keer de staanplaatsen uit. Vanaf de Koepelkerk tot de Jan Mertenslaan via de korte St. Josephstraat richting Tramstraat tot aan café d ‘Ouwe Sok staan aan weerszijden van de straten de kramen opgesteld. Vanaf zondagmorgen half vijf gaan de vrijwilligers aan de slag met het opstellen van de markt. Vanaf middernacht geldt in het centrum een parkeerverbod. ,,De rijen kramen wordt traditiegetrouw onderbroken door de verschillend terrassen allemaal met hun eigen muzikale acts,” besluit Stierman die doelt op De Cammeleur, het parkeerterrein van de Aldi, het Looiersplein en rond café d’Ouwe Sok. Vanaf café Janssen & Janssen tot café gasterij Den Hamse Bok, het verlengde van de Hoge Ham, vindt ook dit jaar weer een motortreffen en live optredens plaats. De markt begint officieel om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Entree gratis en parkeren rond het centrum.
Bron: Dongen Nieuws


Bron: Dongen Nieuws

4 april 2015
Dongen Promotion Jaarmarkt weer helemaal bezet!

"De Dongense jaarmarkt, die ieder jaar op de derde zondag in april wordt georganiseerd door winkeliersvereniging Dongen Promotion, is ook dit jaar bij voorbaat al een groot succes. Alle 200 beschikbare kramen zijn al geruime tijd gereserveerd zodat de bezoekers op zondag 19 april weer kunnen genieten van een groot aanbod aan artikelen. Ook de entertainment op de vele terrassen zal niet ontbreken.

,,Ja, we zitten helemaal vol. Sterker nog. Er ligt op ons bureau nog een heel stapeltje aanvragen. Dus komen er afmeldingen dan zijn die lege plaatsen zo weer ingevuld,” lacht voorzitter Victor Stierman. Samen met Long Nguyen (de loempia man op het Looiershof) heeft hij het stokje overgenomen van René van den Elshout die jaren onder andere de inschrijvingen voor zijn rekening nam. ,,Na de renovatie van de Hoge Ham dachten wij dat er geen kramen meer tegenover elkaar konden staan. Maar dat valt allemaal mee,” vertelt Stierman. De komende weken worden in het centrum ruim 200 kramen uitgetekend. Daarnaast nog eens enkele honderden meters voor de wagens die de marktkooplui zelf meenemen waarin hun koopwaar staat. Om geen eenheidsworst te krijgen is duidelijk gekozen voor variatie. ,,Maar het komt ieder jaar weer terug. Kleding, eten en drinken zijn de hoofdbestanddelen.” Uit veiligheidsoverwegingen moeten de kruisingen in het parkoers vrij gelaten worden, om bij calamiteiten hulpverleners door te kunnen laten. Het parkoers loopt als vanouds vanaf de Koepelkerk de Hoge Ham in, richting kruising St. Josephstraat Jan Mertenslaan, richting Tramstraat tot aan café d’Ouwe Sok.

Wegsleepregeling in centrum!
Zondagmorgen, op de marktdag, gaan vanaf half vijf vele vrijwilligers aan de slag met het opstellen van de markt. Vanaf middernacht geldt in het centrum een parkeerverbod met wegsleepregeling. ,,De rijen kramen worden onderbroken door de verschillende terrassen allemaal met hun eigen muzikale acts,” besluit Stierman die doelt op De Cammeleur, het parkeerterrein van de Aldi, het Looiersplein en rond café d’Ouwe Sok. In het verlengde van de Hoge Ham, richting gemeentehuis, vindt dit jaar het vijfde motortreffen en live optredens plaats bij café – gasterij Den Hamse Bok. De organisatie is in handen van De Bokse Bikersz. Ook dit jaar zetten zij zich in voor een tweetal goede doelen: Vrienden van de Hospice Dongen en een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in Namibië. De markt begint 19 april om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Entree gratis en vrij parkeren rond het centrum.


24 maart 2015
Dongen Promotion kleurwedstrijd voor de jeugd rondom Pasen

Dongen Promotion (DP) organiseert rondom de paasdagen een kleurwedstrijd voor de jeugd uit Dongen en ’s Gravenmoer. Deze actie is geheel gratis en voor niks. Bij de leden van DP kunnen kleurplaten opgehaald worden. De ingeleverde kleurplaten worden opgehangen in de etalage van een leegstaande winkel. Jurering en prijsuitreiking zijn in handen van DP. U vindt op de kleurplaten alle informatie. Op Paaszaterdag zorgt blaaskapel De Ladykantjes voor de nodige gezelligheid in en rond het centrum van Dongen. Daarnaast ontbreekt de Paashaas zelf niet. Met een mand vol eieren verwent hij het winkelend publiek.
Bron: Dongen Nieuws

Jaarmarkt 2020

kindermarkt

Jaarmarkt 2020 kan niet doorgaan

Zondag 19 april 2020 was de traditionele Jaarmarkt in Dongen gepland. We hopen dit volgend jaar weer te kunnen organiseren.

Voor nadere informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Vacature

Vacature Centrummanager - Sollicitatietermijn verstreken

Zet jij Centrum Dongen mee op de kaart?

Dongen Promotion (DP) gaat professionaliseren. In een nieuwe structuur en met een nieuw financieringsmodel gaat werk gemaakt worden van de beleving in Dongen Centrum, het economische functioneren, entertainment, ruimtelijk beleid, marketing & promotie. Een centrummanager gaat hierbij als ‘spin in het web’ helpen, sturen, faciliteren.

Meer info

Laatste nieuws

24-3-2020: Jaarmarkt 2020 gaat niet door.

Weersverwachting

Weersverwachting
Dongen
Weeronline.nl - Meer weer in Dongenweeronline.nl Altijd jouw weer