01-12-2015
Gemeente Dongen schenkt waardebonnen als mantelzorgwaardering

Vanaf dinsdag 1 december is in Dongen de mantelzorgwaarderingsbon in omloop. Een samenwerking tussen Contourde Twern, een instelling die ondersteuning en advies biedt aan bewoners met een hulpvraag, de gemeente Dongen en Dongen Promotion heef geleid dat mantelzorgers in aanmerking kunnen komen voor een waarderingsbon. Deze bonnen, met een waarde van 25 euro, kunnen bij een achttiental leden van Dongen Promotion worden verzilverd.

Er zijn echter wel een aantal spelregels opgesteld. Zo bent u mantelzorger als u onbetaald en langdurig (langer dan 3 maanden) zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Per cliënt kunnen er meerdere mantelzorgers zijn. Al deze mantelzorgers hebben recht op de mantelzorgwaardering. Bijvoorbeeld twee ouders die voor hun kind met een beperking zorgen, komen beiden in aanmerking voor de waardering. Of meerdere kinderen, die voor hun vader of moeder zorgen. De mantelzorgwaardering bestaat uit twee waardebonnen, elk met een waarde van € 25,00. 

Om voor de mantelzorgwaardering in aanmerking te komen, moet een verzoek worden ingediend. Dit kan via een inschrijfformulier dat kan worden gedownload van de website van Contourde Twern (www.contourdetwern.nl (team Dongen) of van de website van de gemeente Dongen (www.dongen.nl ) Het inschrijfformulier in papieren vorm kan worden afgehaald aan de balie van Contourde Twern / Theek 5 aan de Mgr. Schaepmanlaan 27 in Dongen. Het formulier ligt ook klaar bij de receptie van het gemeentehuis aan de Hoge Ham 62 in Dongen. De mantelzorgwaardering kan van dinsdag 1 december 2015 tot en met donderdag 31 maart 2016 worden afgehaald. De ingeleverde bonnen worden bij de gemeente Dongen gefactureerd, waarna de ondernemers hun geld ontvangen.

Jaarmarkt 2020

kindermarkt

Jaarmarkt 2020 kan niet doorgaan

Zondag 19 april 2020 was de traditionele Jaarmarkt in Dongen gepland. We hopen dit volgend jaar weer te kunnen organiseren.

Voor nadere informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Vacature

Vacature Centrummanager - Sollicitatietermijn verstreken

Zet jij Centrum Dongen mee op de kaart?

Dongen Promotion (DP) gaat professionaliseren. In een nieuwe structuur en met een nieuw financieringsmodel gaat werk gemaakt worden van de beleving in Dongen Centrum, het economische functioneren, entertainment, ruimtelijk beleid, marketing & promotie. Een centrummanager gaat hierbij als ‘spin in het web’ helpen, sturen, faciliteren.

Meer info

Laatste nieuws

24-3-2020: Jaarmarkt 2020 gaat niet door.

Weersverwachting

Weersverwachting
Dongen
Weeronline.nl - Meer weer in Dongenweeronline.nl Altijd jouw weer