09-10-2016

Werkzaamheden aan de weg

De laatste weken wordt er gewerkt aan het stuk Tramstraat dat aan het Looiersplein grenst. De volgende stap is het aanpassen van de kruispunten. Dat geeft helaas weer een korte periode van (verkeers)overlast. Graag brengen wij u op de hoogte wat u kunt verwachten.


Planning
Tussen 10 en 21 oktober zijn er werkzaamheden aan de kruising Tramstraat - Sint Josephstraat en aan de kruising Sint Josephstraat - korte Sint Josephstraat. Beide kruisingen richten we opnieuw in, zodat daarna het verkeer op de centrumring beter kan doorrijden. Tijdens de werkzaamheden is een omleidingsroute van kracht voor al het verkeer.


Kruising Tramstraat-Tramstraat
Op de route Tramstraat - Sint Josephstraat ligt ter hoogte van de Intertoys een flauwe bocht. Tijdens de reconstructie wordt de bocht eruit gehaald. De Tramstraat wordt als het ware recht getrokken naar de Sint Josephstraat toe. De nieuwe inrichting moet duidelijk maken dat de centrumring verkeerskundig gezien de hoofdrichting is. In samenhang hiermee komt de afsluiting in de Tramstraat ter hoogte van de Intertoys te vervallen. Op dit punt wordt het mogelijk om het centrum in en uit te rijden. Er komt een zogeheten in- en uitritconstructie, die afwijkt van de asfaltering van de Sint Josephstraat. Zo wordt duidelijk dat verkeer op de centrumring voorrang heeft.

Kruising Sint Josephstraat - Sint Josephstraat
Vlak bij Peeters verfhandel verandert de inrichting ook. Nu lijkt de kruising gelijkwaardig. Om de centrumring te accentueren wordt een inritconstructie naar de Sint Josephstraat aangebracht.

Omleidingsroute van 10-21 oktober
Tijdens de werkzaamheden is een omleidingsroute van kracht. Doorgaand gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Kardinaal van Rossumstraat, Gasthuisstraat, Mgr. Schaepmanlaan, Minister Goselinglaan. Het werk wordt zo uitgevoerd dat woningen en bedrijven gelegen tussen de twee kruisingsvlakken altijd bereikbaar zijn. Of vanaf de Jan Mertenslaan of vanaf de Wilhelminastraat.

Afsluiting op 19 en 20 oktober
Op 19 en 20 oktober wordt er geasfalteerd. Dan zijn de woningen en bedrijven met de auto tussen beide kruisingen alleen bereikbaar via het pad aan de Prinses Maximastraat. Het gebruik van dit pad is alleen bedoeld voor de bewoners tussen beide kruisingen. Bezoekers van DonckHuys verzoeken wij zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen of hun auto buiten het werkvak te parkeren.
De korte Sint Josephstraat blijft via een noodweg bereikbaar vanaf de zijde van de Jan Mertenslaan.

Wilt u ervoor zorgen, dat er vanaf maandag 10 oktober 08.00 uur tot einde werkzaamheden, geen auto's in één van de werkvakken aanwezig zijn? Bij voorbaat dank!

Voor meer informatie:
Hein van der Eerden, Telefoon:14 0162 (centraal nummer gemeentehuis)
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

werkzaamheden centrumring

Download plattegrond als PDF

Jaarmarkt 2020

kindermarkt

Jaarmarkt 2020 kan niet doorgaan

Zondag 19 april 2020 was de traditionele Jaarmarkt in Dongen gepland. We hopen dit volgend jaar weer te kunnen organiseren.

Voor nadere informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Vacature

Vacature Centrummanager - Sollicitatietermijn verstreken

Zet jij Centrum Dongen mee op de kaart?

Dongen Promotion (DP) gaat professionaliseren. In een nieuwe structuur en met een nieuw financieringsmodel gaat werk gemaakt worden van de beleving in Dongen Centrum, het economische functioneren, entertainment, ruimtelijk beleid, marketing & promotie. Een centrummanager gaat hierbij als ‘spin in het web’ helpen, sturen, faciliteren.

Meer info

Laatste nieuws

24-3-2020: Jaarmarkt 2020 gaat niet door.

Weersverwachting

Weersverwachting
Dongen
Weeronline.nl - Meer weer in Dongenweeronline.nl Altijd jouw weer