Misschien is het u al opgevallen, maar op de Hoge Ham worden vier lantaarnpalen getooid met feestverlichting. Speciaal voor het winkelend publiek en passanten is er een proefopstelling gemaakt zodat iedereen kan zien wat er te kiezen valt.  

Na ruim dertig jaar dienst te hebben gedaan is de feestelijke straatverlichting, die dankzij Dongen Promotion rondom de feestdagen het centrum van Dongen siert, dringend aan vervanging toe. Dat gaat gepaard met een flinke investering en daarom gaat de winkeliersvereniging niet over een nacht ijs!

Bedrijven werden benaderd en ook de grote beurs Christmas World in Frankfurt werd bezocht. Na veel wikken en wegen, waarbij rekening gehouden werd met kwaliteit, vochtbestendigheid en opbergmogelijkheden, werd een voorselectie gemaakt voor twee uitvoeringen. ‘We willen op korte termijn een beslissing nemen, want de oude verlichting komt beslist niet meer terug’, aldus John Jansen, die wijst op de mogelijke uitvoeringen, die in de buurt van zijn winkel John Flora zijn opgehangen.

Opties:

Optie 1

Keuze 2

Keuze 3
De eerste optie is een sierlijke verlichting, waarin elementen uit de feestmaand verwerkt zijn. ‘Je ziet een staf, een ster en vuurwerk’, zegt John, die eraan toevoegt dat er ook gekozen kan worden voor dezelfde optie maar dan aangevuld met een kleurenvlak om het element ook overdag meer te laten opvallen (optie 2). De derde optie is een lichtkorf. Deze sierlijke en eer neutrale verlichting heeft als voordeel dat ermee gevarieerd kan worden. Bij hoge lantaarns wordt de maximale lengte gebruikt. Bij lagere exemplaren wordt de korf wat compacter.

Laat je horen!

Tijdens de voorjaarsvergadering van Dongen Promotion werd duidelijk dat de leden het belangrijk vinden dat we een beslissing nemen die ook gedragen wordt door de plaatselijke bevolking.

U helpt ons en u krijgt half november een feestelijke verlichting waar de meerderheid van de mensen zeker blij mee is’. Ga ’s avonds kijken! Op deze pagina een impressie van de elementen bij daglicht. Wilt u een goed beeld hebben?

Loop dan een keertje ’s avonds door de Hoge Ham en ervaar het effect.

Doe mee en maak kans op een leuk presentje! Stemmen kan tot 1 april 2017.  

Kerstmarkt Dongen

kindermarkt
Datum Za: 15 december 2018
Lees meer  

Jaarmarkt 2019

kindermarkt
Datum Zo: 14 April 2019
Lees meer  

Lifestyle event 2018

Lifestyle-event
Datum za. 8 september 2018
Lees meer  

Kindermarkt 2018

kindermarkt
Datum zo. 2 september 2018
Lees meer