Even voorstellen:

Johan Meesters, mogelijkmaker centrum

14-07-2017:

‘In Dongen doen we dingen samen’. Soms gaat dat vanzelf, soms ook niet. Om de ambities voor het centrumgebied waar te maken, heeft Dongen sinds kort een ‘mogelijkmaker centrum’. Johan Meesters gaat voor de duur van 2 jaar regie voeren op een programma met maatregelen en acties voor het centrum.

Johan Meesters werkt sinds 10 jaar bij team Vergunningen en Handhaving van de gemeente Dongen. Ook is hij raadslid in de gemeente Heusden. De functie van ‘mogelijkmaker centrum’ past volgens Johan goed in de fase waarin het centrum van Dongen zich nu bevindt. “Veel partijen zijn al bezig om van het centrum iets moois te maken. Kijk naar twee nieuwe en goedbezochte evenementen als Proef Dongen en Dongen Zingt. Plan Binnenhoven is helemaal klaar, De Cammeleur is in aanbouw, ontwikkelaars bouwen nieuwe woningen, we gaan het park en het Wilhelminaplein opnieuw inrichten…. De kunst is om al die om ontwikkelingen, activiteiten en mensen met elkaar te verbinden. Denken in mogelijkheden en inwoners en ondernemers helpen met het verwezenlijken van hun wensen. Het doel? Een centrumgebied waar we binnen enkele jaren trots op zijn. Waar inwoners en bezoekers graag winkelen of een terrasje pakken en waar ondernemers graag ondernemen.”

Johan Meesters

Samen aan de slag
De basis voor het werk ligt in het document ’Samen werken aan het centrum van Dongen 2017-2020’. Dat heeft het college in het voorjaar vastgesteld. In dat document staan ambities op het gebied van winkelen, ontmoeten en verblijven, verkeer en openbare ruimte, leefbaarheid en veiligheid. “Als gemeente pakken we graag de regie, maar dat is alleen zinvol als inwoners, ondernemers, winkeliers, ontwikkelaars en organisaties actief willen meedoen”, geeft Johan aan.  "We kunnen en willen het niet alleen doen. We willen en moeten samen aan de slag.”

Uitnodiging
Samen met een intern opgave-team bereidt Johan zich nu voor op het maken van de kaders voor een uitvoeringsprogramma tot en met 2020. “Daarmee gaan we na de zomervakantie op pad. We nodigen inwoners, ondernemers, winkeliers, ontwikkelaars en organisaties van harte uit om samen met ons het uitvoeringsprogramma concreet te maken en zich te verbinden aan de gezamenlijke opgave. Want alleen door samen te werken, kunnen we de kansen en uitdagingen die er liggen optimaal benutten om het centrum aantrekkelijker te maken.”

De afgelopen weken heeft Johan zich al persoonlijk voorgesteld aan diverse leden van Dongen Promotion en de VOCD. Ook kennismaken met de mogelijkmaker centrum of ideeën uitwisselen? Mail of bel en Johan komt graag op de koffie!

Contactgegevens mogelijkmaker centrum
Johan Meesters
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 15173350

 

Jaarmarkt 2020

kindermarkt

Jaarmarkt 2020 kan niet doorgaan

Zondag 19 april 2020 was de traditionele Jaarmarkt in Dongen gepland. We hopen dit volgend jaar weer te kunnen organiseren.

Voor nadere informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Vacature

Vacature Centrummanager - Sollicitatietermijn verstreken

Zet jij Centrum Dongen mee op de kaart?

Dongen Promotion (DP) gaat professionaliseren. In een nieuwe structuur en met een nieuw financieringsmodel gaat werk gemaakt worden van de beleving in Dongen Centrum, het economische functioneren, entertainment, ruimtelijk beleid, marketing & promotie. Een centrummanager gaat hierbij als ‘spin in het web’ helpen, sturen, faciliteren.

Meer info

Laatste nieuws

24-3-2020: Jaarmarkt 2020 gaat niet door.

Weersverwachting

Weersverwachting
Dongen
Weeronline.nl - Meer weer in Dongenweeronline.nl Altijd jouw weer